Tocăniță de linte cu pui

Am descoperit lintea destul de târziu, acum vreo trei ani. Este un aliment foarte sănătos, dar și foarte gustos. Se poate prepara în multe feluri. Putem face pastă de linte, chifteluțe sau tocănițe. Se poate asocia cu carne sau nu. Lintea în sine este bogată în proteine vegetale, deci asigură o sațietate de durată. De data aceasta am făcut o tocăniță de linte cu pui. Am adăugat și mult sos de roșii. A ieși ceva de vis. La nici o saptămână distanță, ai mei mi-au cerut să o refac. Clar a devinit o preferată a familiei.

Cum putem jongla cu ingredientele?

Cantitățile pe care le pun mai jos sunt orientative. Ca la orice tocăniță, totul depinde de gust. Puteți adăuga alt tip de carne. Eu am zis că voi încerca cu bacon, de exemplu. Sunt sigură ca e foarte bun și cu carne de porc sau vită. Sau pur și simplu putem pune doar multe legume și avem o mâncare vegetariană sau de post. Și legumele alese pot fi de care vă plac. Singurul element pe care nu l-aș scoate este sucul de roșii. În combinație cu lintea, iese ceva savuros. Practic am fiert tot preparatul în suc de roșii. Atât de mult am pus 🙂

Linte din conservă sau linte proaspătă?

Eu nu-mi complic viața cu fiert lintea 🙂 Poate greșesc, dar este alegerea mea. Nu am atât de mult timp pentru gătit mereu. Aleg lintea gata fiartă. Bineînțeles, citesc eticheta și aleg ce găsesc mai bun.

Condimentele folosite

Pe lângă sare și piper, ce nu ar trebui să lipsească din nicio mâncare, am mai adăugat amestec de legume uscate, sos de soia și chimen. Acest ultim condiment este cel mai bun prieten al lintei. Alegeți varianta de chimen măcinat.

Ingrediente pentru 6 porții

  • 600 gr linte (3 conserve)
  • un piept de pui
  • o ceapă roșie medie
  • un ardei verde
  • ardei iute după gust
  • 30 ml sos de soia
  • doi morcovi
  • 1/2 linguriță chimen pudră
  • sare și piper după gust
  • 500 ml suc de roșii (proaspăt sau conservat)
  • câteva linguri ulei
  • o lingură miere
  • puțină apă (dacă e cazul)
ingrediente tocaniță de linte cu pui

Mod de preparare

Pregătim mai întâi carnea. Punem uleiul într-o cratiță și când s-a încins adăugăm carnea tăiată cubulețe. O călim până se albește. Adăugăm apoi sosul de soia și mierea și lăsăm să se rumenească ușor. Atenție la sosul de soia. Dacă aveți o variantă foarte sărată, nu mai adăugați sare. În acest caz condimentați doar cu piper. Scoatem carnea de o parte.

carnea de pui gătită

Vom găti restul preparatului în aceeași cratiță. Adăugăm încă două linguri de ulei și călim ceapa. Restul legumelor eu le-am tocat foarte mărunt cu tocătorul electric. Au fost aproape ca o pastă. Le puteți toca cum vreți. Când ceapa s-a călit, adăugăm legumele tocate și lintea. Punem și carnea înapoi. Acoperim totul cu sucul de roșii. Dacă este nevoie adugăm și puțină apă. Lăsăm la fiert până scade lichidul ușor, dar nu de tot. Dacă doriți, la final puteți pune pătrunje tocat. Delicios! Garantat foodfeeria!

etape gătire tocăniță de linte cu pui

Merge perfect cu pâine proaspătă. Dar și fără, ca să nu adăugăm calorii nedorite 🙂

Tocăniță de linte cu pui – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *