Terci sărat cu ovăz

Majoritatea rețetelor de terci sunt dulci. În general oamenii consumă acest tip de preparat la micul dejun. Adaugă la el fructe, semințe sau nuci. Sursa de inspirație a terciului sărat cu ovăz este Matei. Defapt, el este sursa de inspirație a multor rețete de ale mele 🙂

Un mic dejun sănătos și hrănitor

Noi acordăm importanță micului dejun. Consider că nu este sănătos să începem ziua cu stomacul gol. Nu mâncăm preparate grele. Dar este important să fie hrănitoare! Fac des terci de ovăz. Până nu de mult, găteam varianta clasică. Asta până când mi s-a sugerat de către copilul meu că poate ar fi bun și cumva sărat 🙂 Zis și făcut! Rotițele din mintea mea au început să se joace și așa a ieșit acest terci de ovăz sărat. E incredibil de bun.

Terci de ovăz, varianta sărată

Ingrediente pentru două porții

  • 250 gr fulgi de ovăz
  • 200 ml lapte
  • 150 ml apă
  • 50 ml smântână pentru gătit
  • 50 gr brânzeturi (eu am pus ceddar și parmezan)
  • 10 frunze de spanac
  • 5 roșii cherry taiate în patru
  • sare, piper, boia
Fulgi de ovăz
Ingrediente terci sărat cu ovăz

Detalii utile

Dacă doriți un terci mai dietetic, puteți înlocui laptele și smântâna cu apă. Nu va ieși la fel de cremos. Dar, cu siguranță va fi foarte bun.

Mai puteți adăuga măsline, porumb fiert, năut, fasole, șuncă sau cărnăciori. Și cu condiomentele vă puteți juca. Adăugați orice vă place.

Mod de preparare terci sărat cu ovăz

Se pun laptele, apa și smântâna pentru gătit într-o crăticioară. Crăticioara se pune pe foc mediu. Când lichidul începe să fiarbă se adaugă ovăzul și condimentele. Se lasă la fiert timp de aproximativ 3-5 minute. Se amestecă constant cu un tel. Când ovăzul a absorbit lichidul și s-a umflat, terciul sărat este gata. Se ia de pe foc și se adaugă branzeturile, spanacul și roșiile cherry. Se amestecă puțin pentru ca branza să se topească. Spanacul nu trebuie gătit. În stare crudă își păstrează mult mai bine proprietățiile.

Terci sărat cu ovăz, branzeturi, spanac și roșii cherry

Terciul sărat se pune în boluri și se savurează! Atât de simplu este! Nu neglijați micul dejun. Oricât de ocupați sunteți! Sănătatea trebuie să fie pe primul loc în viața voastră!

Terci sărat cu ovăz – o feerie în bucătărie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *