Nimic nu se compară cu gustul căpșunelor proaspete de primăvară. Deja găsim în piață aceste fructe minunate. Primăvara sunt un ingredient grozav pentru deserturi. Eu le-am combinat de data aceasta cu gustul delicat al cocosului. A ieșit această spumă de cocos și căpșune. Un desert grozav. Are doar patru ingrediente și se gătește la rece. Arajat cu grijă și decoart frumos arată ca un desert regal.
Crema de cocos pentru frișcă de cocos
Crema de cocos se găsește acum mai peste tot. Dacă nu o găsiți în supermarket, încercați în magazinele naturiste. Și, oricând o găsiți pe internet.
Laptele condensat
Am folosit cremă de lapte condensat. Este varianta cremoasă a laptelui condensat. Este ideală pentru a îndulci diverse creme. Oferă și o aromă delicată de lapte. Dar puteți îndulci și cu zahăr pudră. Aproximativ 80-100 de grame de zahăr pudră, zic eu că este de ajuns. Dar, dacă vă place mai dulce, aduăgați mai mult. Mixați până zahărul este topit de tot.
Asamblare spumă de cocos și căpșune
Din cantitățile date, mie mi-au ieșit patru pahare de șampanie și un bol generos de desert plin ochi. Puteți asambla în diferite pahare, în borcane (ideal de dus la picnic) sau totul într-un singur bol mare. Eu merg mai mereu pe varianta de pahare. Mă scutește de porționat la servire. Numărul de porții va depinde de mărimea paharului
Ingrediente pentru aproximativ 4-6 porții generoase sau 6-8 mai micuțe
- 600 grame căpșune proaspete
- 400 ml cremă de cocos pentru frișcă de cocos
- 200 ml lapte condensat cremos
- 10 gr fulgi de cocos
Mod de preparare
Crema de cocos trebuie să fie rece înainte de a o mixa. Așadar, o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu o depozitez de obicei în frigider. Astfel mă asigur că atunci când doresc să o folosesc este întotdeauna rece. Mixăm crema de cocos la viteza mică la început. Când începe să se lege ușor, mărim viteza. Mixăm până se întărește. Va avea același aspect ca frișca normală. Adăugăm apoi lapte condensat cremos. Mai mixăm puțin să se încorporeze. S-ar putea ca adăugarea laptelui condensat să subțieze puțin compoziția. Mixăm până redevine fermă.
O sută (100) de grame din cele 600 de grame căpșune se transformă în piure. Peste amestecul de frișcă de cocos și lapte condensat, adăugăm piureul de căpșune. Amestecăm cu o spatulă. Obținem o delicioasă spumă de cocos și căpșune. Este așa aromată!
Restul căpșunelor le tăiem bucățele mărunte.
Asamblăm desertul alternând straturi de spumă de cocos și bucățele de capșune. Peste ultimul strat presărăm fulgi de cocos delicați și decorăm cu o frunzuliță de mentă proaspătă. Dăm spuma de cocos cu căpșune la rece pentru 3-4 ore.
Un desert savuros și foarte simplu de făcut. Cu siguranță veți impresiona cu el. Garantat foodfeeria!
Spumă de cocos și căpșune – o feerie în bucătărie!