Rețeta mult așteptată de fursecuri cu cocos este în sfârșit pe blog.
Aceste fursecuri cu cocos au fost foarte apeciate oriunde le-am servit. Am primit multe mesaje cu solicitarea rețetei încă dinainte să lansez blogul. Le-am dus la Târgul de Crăciun de la Facultatea unde sunt profesoară. Studenții și colegii mei au spus că sunt delicioase. De câțiva ani deja le dăruiesc de Crăciun când mergem la colindat.
Optimizarea rețetei
Rețete de fursecuri cu cocos sunt multe. Totuși, aceasta se diferențiază de multe altele. În timp am optimizat mult rețeta. La început puneam mai multă făină și mai puțin cocos. Gustul de cocos nu se simțea foarte bine. Apoi am adăugat esență de cocos. Aceasta a schimbat gustul și nu mi-a plăcut. Apoi, am început să scad treptat cantitatea de făină și să o înlocuiesc cu cocos. Varianta câștigătoare este aceasta.
Zahărul și sarea din rețetă
Zahărul nu este prea mult, deci nu avem fursecuri exagerat de dulci. Recomand utilizarea zahărului pudră, cernut. Se încorporează mai repede și nu trebuie să mixați excesiv compoziția. La multe rețete mixarea excesivă duce la eșec. Un pont interesant este că la aceste furecuri cu cocos, zahărul poate fi înlocuit cu un îndulcitor pudră. Puteți folosi eritritol sau ștevia. Vor iesi la fel de bune. Este important doar ca și îndulcitorul să fie pudră.
Sarea echilibrează gustul dulciurilor. La aceste fursecuri cu cocos pun de obicei puțin mai multă. Desăvârșește gustul. Garantat foodfeeria!
Untul
Acesta trebuie să fie cu peste 80% grăsime. Cu un unt cu grăsime mai puțină nu vor ieși la fel de fragede. Untul trebuie să fie la temperatura camerei. La fel trebuie să fie și ouăle.
Fursecurile cu cocos se păstrează excelent 3-4 săptămâni. Devin mai fragede și bune în timp. Eu de obicei fac din cantitate dublă și le păstrez în cutii metalice.
Ingrediente pentru aproximativ 50 de fursecuri
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime, moale, la temperatura camerei
- 200 gr zahăr pudră cernut/îndulcitor pudră
- 2 ouă la temperatura camerei
- 350 gr făină
- 160 gr nucă de cocos
- ½ plic praf de copt
- o linguriță extract pur de vanile (opțional)
- 1/2 linguriță sare
Mod de preparare
Untul, zahărul, vanilia și sarea se spumează cu mixerul, până când zahărul este complet încorporat. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând. Se mixează. Nu adăugăm al doilea ou până când primul nu s-a încorporat complet. Cu mixerul pornit se adaugă nuca de cocos, pe rând câte 1-2 linguri o dată, până la finalizarea cantității. La fel se procedează și cu făina amestecată cu praful de copt.
Compoziția rezultată este ușor moale și lipicioasă, dar se poate modela. În cazul în care se lipește prea tare de mâini, se mai poate adăuga puțină nucă de cocos. În niciun caz nu adaugați făină, pentru că se vor întări prea tare fursecurile la copt.
Coacere fursecuri cu cocos
Luăm bucăți de aluat, aproximativ egale și le modelăm în formă de bilă. Dacă doriți fursecuri perfect egale, puteți cântări fiecare bilă de aluat. Eu nu cântăresc pentru că sunt fursecuri făcute în casă, nu industrial. Sunt perfecte imperfecte 🙂
Așezăm bilele în tavă, tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm puțin spațiu între ele. Cu o furculiță, aplatizăm ușor fiecare bilă. Astfel dăm o formă frumoasă fursecurilor. Pe deasupra putem presăra biluțe mici de zahăr sau bombonele colorate. Eu am avut acum steluțe de zahăr și s-au potrivit perfect cu fulgii de nea de afară.
Se coc la 165 de grade, în cuptorul preîncălzit, timp de 12-15 minute. Se vor rumeni frumos. Setați cuptorul la 12 minte și verificață dacă au prins culoare. Nu le rumeniți prea tare. Maxim 15 minute trebuie să stea.
Se răcesc pe grătar. Se păstrează în cutii închise ermetic. Împachetate frumos pot reprezenta un cadou minunat. Vă veți îndragosti de ele! O dată făcute o să repetați periodic rețeta!
Fursecuri cu cocos – o feerie în bucătărie
Aceste fursecuri sunt cele mai bune pe care le-am mancat vreodata.Se fac si foarte usor si sunt si aspectoase. Le recomand tuturor.
Multumesc! 💜💚
Vai de mine….am facut o tura de fursecuri….Nici n-am apucat sa le ambalez, sotul meu a mancat o tava odata :)))) Sunt incredibile! P.S. Eu a trebuit sa ajustez putin cuptorul, le-am copt la 160 de grade.
Ma bucur mult ca v-au placut! 😊
Nuca de cocos – adica cocos razuit sau fulgi de cocos deshidratat?
Fulgi de cocos deshidrat merge cel mai bine! Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂