Mi-a propus ca anul acesta să concep cât mai multe rețete foarte simple. Criteriile după care mă ghidez sunt și ele simple. Preparatul trebuie să se realizeze ușor, fără ustensile complicate de bucătărie. Ingredientele trebuie să fie ușor de procurat. Lista lor nu să nu fie foarte lungă. Și nu în ultimul rând preparatul trebuie să fie atât gustos, cât și sănătos. Cu rețeta de cuburi cu roșii și brânză mă încadrez perfect în toate aceste cerințe.
Detalii importante
Pentru că a fost prima încercare a rețetei, am făcut într-o tavă destul de mică. Deși, între noi fie vorba, am știut clar că o să iasă foarte bine 🙂 Așadar, cantitățile sunt pentru o tavă mică. De 21/25 a fost a mea. Dacă vreți să faceți într-o tavă mai mare, nu vă fie teamă să dublați cantitățile. Sau să faceți dintr-o porție și jumătate. Oricum, vreau să rețineți că înălțimea preparatului va fi dată de dimensiunea tăvii și cantitatea pe care o puneți în ea. Adică, dacă puneți cantitatea de mai jos într-o tavă mai mare, nu o sa crescă foarte mult. Dacă de exemplu puneți cantitate dublă de ingrediente în tavă mică precum a mea, rezultatul vă fi tot bun. Veți obține un preparat mai înalt. Deci, adaptați la tava voastră.
Iar dacă nu vă descurcați, vă stau oricând la dispoziție pentru a găsi împreună soluția potrivită. Îmi puteți scrie pe facebook sau instgram.
Despre ingrediente
Eu am folosit o brânză de vaci cu 2% grăsime. Merge și mai slabă, chiar și cu 0%. Bineînțeles că merge și cu mai grasă. Brânza de vaci, împreună cu uleiul de măsline fac ca preparatul să nu fie uscat. Eu am pus 50 ml ulei de măsline. Dacă vi se pare mult, puteți să mai reduceți. Dar așteptați-vă la un preparat ceva mai sec. În plus, uleiul de măsline are rol și în savoarea gustului. În combinație cu roșii, parmezan și ierburi este un vis pentru papilele gustative.
Sare puneți după gust. Eu am pus o linguriță. Mama a zis că ar mai fi mers. Depinde cât de sărat mâncați. Oricum, și parmezanul are sare, așadar e nevoie de prudență.
Ingrediente pentru o tava de 21/25 – aproximativ 24 cuburi
- 2 ouă medii
- 180 gr făină
- 50 ml ulei de măsline
- 250 gr brânză de vaci, bine scursă
- 30 gr parmezan ras
- 10 gr praf de copt
- 150 gr roșii cherry
- sare, piper, pudră de usturoi – după gust
- o linguriță busuioc uscat
- rozmarin proaspăt – o crenguță (opțional; poate fi înlocuit cu busuioc uscat sau oregano)
Mod de preparare
Mixăm ouăle până își trimplează volumul. Adăugăm brânza de vaci și o încorporăm tot cu mixerul. Punem apoi uleiul, în fir subțire mixând până la încorporare. Adăugăm și condimentele și mai mixăm 20 de secunde pentru a le încorpora.
Urmează făina amestecată cu praful de copt. O adăugăm în două tranșe, amestecând cu un tel sau o spatulă. Ne asigurăm că nu rămân cocoloașe. Este rândul parmezanului. Se adaugă și se încorporează. A T Â T!! Nimic mai simplu și mai rapid.
Rezultă un aluat destul de ferm. Este ok să fie așa. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se împlântă roșii cherry din loc în loc. Peste roșii presărăm puțină pudră de usturoi. Adăugăm și rozmarin, tot din loc în loc. Nu omiteți pudra de usturoi și nici rozmarinul. Dar mai ales pudra de usturoi. Dă multă savoare roșiilor. Nu faceți rabat de la savoare 🙂 Nu o să vă pară rău. Garantat foodfeeria!
Coacere cuburi cu roșii și brânză
Am copt la 170 de grade, în cuptorul preîncălzit, cu funcția sus-jos, timp de 20 de minute. Dar, așa cum spun mereu, fiecare își cunoaște cuptorul. De aceea cel mai bun mod de a afla dacă preparatul este copt este testul scobitorii.
Și gata! În 40 de minute cu totul, de la pregătirea ingredientelor și până la scoaterea din cuptor, aveți un preparat savuros. Bun ca aperitiv, bun ca gustare, bun de pus la pachet, bun la micul-dejun… bun oricând!
Cuburi cu roșii și brânză – o feerie în bucătărie!
Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe