Ciocolată albă de casă, varianta rapidă

Testele legate de ciocolata de casă în varianta sa rapidă nu s-au oprit la ciocolata neagră. Soțul meu este mare fan ciocolată albă. Așadar, am încercat să-i găsesc și acesteia textura perfectă. Despre ce înseamnă pentru mine textura perfectă puteți citi aici.

Ce să vă mai zic? A ieșit, așa cum s-a exprimat Matei, imposibil de bună 🙂

se poate observa că textura este moale, cremoasă, dar suficient de fermă pentru a se porționa perfect

Despre ingrediente

Și în acest caz ingredientele sunt în număr de trei. Aceleași practic, doar că ciocolata folosită este albă. Da, tot profesională am folosit eu. Dar voi puteți alege una foarte bună din comerț, cu ar fi aceasta sau aceasta. Laptele condensat este și el același. Și, și untul. Dacă vreți să citiți mai multe despre laptele condensat folosit și untul pe care-l aleg eu pentru ca să iasă foarte bine ciocolata, mergeți aici.

Un detaliu în plus despre unt

În cazul ciocolatei de casă albă testele mele au dovedit că este nevoie de o cantitate puțin mai mare de unt ca în cazul celei negre. Asta pentru a o putea porționa frumos. Procesul de întărire diferă puțin.

Tava în care turnăm ciocolata de casă, varianta rapidă

Tava mea a fost de 21/25 cm. Pentru aceeași cantitate, o tavă mai mică va da o ciocolată mai înaltă. O tavă mai mare nu este recomandată pentru că ar ieși prea subțire și greu de porționat. Tava se tapetează cu hârtie de copt. Astfel vom scoate foarte ușor ciocolata din formă.

Bun! Să trecem la fapte! Totul este foarte simplu și vorbim de doar trei ingredeinte și un singur procedeu de gătit.

Ingrediente

  • o conservă lapte condensat îndulcit (majoritatea au între 390 si 400 de gr; cele 10 gr în plus sau în minus nu înfluențează rețeta)
  • 400 gr ciocolata albă de foarte bună calitate
  • 100 gr unt cu 80% grăsime
  • un praf de sare
  • vanilie (opțional)
    ingrediente ciocolata alba de casă

Mod de preparare

Punem laptele condensat într-un vas de sticlă sau o crăticioră. Adăugăm peste el restul ingredientelor. Este de preferat să le puneți în această ordine. Nu puneți ciocolata prima, pentru că se arde foarte ușor la gătit. Există acest risc chiar și dacă punem vasul pe baie de abur.

Vasul cu toate ingredientele merge peste un altul în care fierbe la foc foarte mic puțină apă. Atenție! Nu este voie ca vasul cu ingrediente să atingă apa care fierbe. Avem, de asemenea, grijă să nu ajungă nicio picătură de apă în contact cu ciocolata. O va distruge rapid.

Ne rămâne doar să amestecăm continuu, până ciocolata și untul s-au topit și toate ingredientele s-au omogenizat.

Luăm de pe aburi și turnăm în tava pregătită cu hârtie de copt. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei și apoi dăm la frigider pentru minim 12 ore. Nu săriți peste pașii de răcire. Este important ca ciocolata să fie la temperatura camerei înainte de a ajunge în frigider. Și, oricât de tentant ar fi, lăsați-o în pace minim 12 ore. Doar atunci se vă porționa frumos.

Și gata! Avem cea mai bună, cremoasă dar și suficient de fermă ciocolată albă de casă. Garantat foodfeeria! Hai, apucă-te de gătit! 🙂

Ciocolată albă de casă, varianta simplă – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

2 thoughts on “Ciocolată albă de casă, varianta rapidă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *