Chiftele de halloumi

Dacă vă plac brânzeturile, halloumi trebuie să fie pe lista voastră de alimente. Poate reprezenta un ingredient de la care să pornească preparate delicioase. Așa sunt aceste chiftele de halloumi! Garantat foodfeeria!

Despre halloumi

Halloumi este acea brânză „magică” originară din Cipru. De ce magică? Pentru că în starea sa naturală nu are un gust deosebit. Este sărată și cam atât. Magia se întamplă când este pusă pe gratar, în tigaie sau în cuptor. Gustul ei se transformă în ceva foarte savuros.

Poate fi pur și simplu pusă pe grătar și consumată cu o salată de legume. Poate fi pusă într-un burger. Eu mai fac o rețetă cu halloumi și sos de roșii. Despre aceasta, însă, am să vă povestesc altă dată 🙂

branză halloumi la grătar servită pe un platou de aperitive

Chiftelele de halloumi

Chiftelele de halloumi se prepară foarte rapid. Eu am adăugat puține ingrediente. Dar puteți să puneți și alte legume. Dovlecelul, pătrujelul rădăcină sau verde, ierburile aromatice, pasta de roșii sau de ardei merg de minune. Aproape orice legumă merge bine în această combinație. Așa că, fiți creativi! Vă veți bucura de un preparat delicios.

Copiii certați cu legumele vor adora aceste chiftele și vor consuma legume 🙂

Dacă aveți copii mofturoși când vine vorba de legume, le puteți da aceste chiftele în care strecurați ceea ce altfel nu ar mânca. Eu am avut o listă întreagă de astfel de legume pe care Matei nu le mânca: avocado (pe care acum îl adoră), dovlecelul, morcovul, țelina, broccoli și multe altele. Mereu am căutat combinații care să-l determine să guste. Știam că dacă va gusta, le va accepta. Așa a și fost!

Servire chiftele cu halloumi

Noi am servit aceste chiftele cu o salată simplă de frunze verzi. Am avut ruccola și spanac. Le-am stropit cu ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper! A fost o cină ușoară și gustoasă. Pot fi puse și pe un platou cu aperitive. Am mai servit chiftelele cu halloumi și în combinație cu legume în stil chinezesc, cu tăieței de orez. Dar și despre această rețetă am să vă spun altă dată 🙂

Ingrediente pentru aproximativ 30 de bucăți

  • 400 gr brânză halloumi
  • o ceapă mică
  • 20 gr țelină rădăcină
  • un morcov mediu
  • 2 ouă
  • 5 linguri pesmet
  • 1 lingură pastă de ardei
  • sare, piper, boia – toate după gust
ingrediente chiftele de halloumi

Brânza halloumi se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt. Țelina și morcovul se rad pe răzătoarea mică. Apoi, se storc ușor în mână pentru a elimina excesul de apă. Brânza, ceapa, morcovul și țelina se pun într-un castron și se amestecă usor. Se adaugă pesmetul, ouăle, pasta de ardei și condimentele.

toate ingrediente au fost adăugate

Se amestcă totul. Compoziția rămâne ușor sfărâmicioasă, însă se poate modela.

compoziția rezultată după amestecare trebuie să arate așa

Se formează chiftelele. Se pun pentru o jumătate de oră în frigider. Nu săriți peste acest pas, pentru că se vor desface la copt.

chiftelele de halloumi pregătite de pus în frigider

După jumătatea de oră, se pun chiftelele de halloumi în tava tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. La jumătatea timpului se întorc  pentru a se rumeni uniform pe ambele părți.

chiftele de halloumi gata de pus la cuptor

Dacă doriți puteți să prăjiți aceste chiftele de halloumi. Însă varianta coaptă este mai sănătoasă și la fel de gustoasă. Când s-au copt se lasă puțin la răcit și se servesc în diferite combinații. Sunt bune și reci, a doua zi.

Chiftele de halloumi cu salată de fruze verzi

 

Chiftele de halloumi – o feerie în bucătărie!

One thought on “Chiftele de halloumi

  1. Pingback: Halloumi cu legume și sos de roșii - FoodFeeria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *