Brioșe cu ciuperci și șuncă

Cred că tuturor ne plac rețetele rapide și gustoase în același timp. Așa sunt și aceste brioșe cu ciuperci și șuncă. Provocarea mea săptămânală este să găsesc ce să-i pun gustare lui Matei la școală. Lucrurile devin uneori complicate. Asta pentru că am câteva criterii pe care încerc să le îndeplinesc mereu. Defapt complic eu singură lucrurile. Dar, doar pentru că îmi doresc ce e mai bine pentru copilul meu :).

Să vă povestesc puțin care sunt criteriile mele

Gustarea trebuie să fie sănătoasă, deci aleg cu atenție ingredientele. Este nevoie să fie și hrănitore. Mai apoi, să nu aibă în compoziție ingrediente din gustările săptămânii anterioare. Doresc să pot pune aceeași gustare trei-patru zile la rând. Asta pentru că în timpul săptămânii sunt foarte ocupată. Apoi, un alt criteriu care îmi ușurează viața în timpul săptămânii este forma gustărilor. Dacă sunt gata de împachetat totul devine mai simplu. Așa că, brioșele intră perfect în scena unei săptămâni aglomerate. Combinațiile sunt nenumărate. Pot fi dulci, dar și sărate. Se pregătesc rapid și nu prea ai cum să dai greș cu ele.

Sunt pline de ciuperci deliciose și șuncă. Foarte aromate!

Detalii

Eu am gătit puțin în prealabil cipercile și șunca. Puteți omite acest pas. Dar, prin gătire le putem asezona suplimentar și devin mai bune. După coacere, lăsați brioșele să se răcească de tot. Vor fi mult mai ușor de scos din chese (hărtiuțele de copt brioșe). Se păstrează foarte bine în frigider timp de trei patru zile, închise în cutii metalice.

Ingrediente pentru 16 bucăți

 • 500 gr ciuperci
 • 4 ouă
 • 300 gr făină
 • o ceapă mică
 • 100 gr șuncă/bacon
 • o linguriță pastă de ardei (opțional, dar savuros)
 • 500 ml lapte bătut
 • 5 gr praf de copt
 • 5 gr bicarbonat
 • 100 ml ulei vegetal
 • sare, piper după gust
 • frunze de pătrunjel tocate (opțional)
Ingrediente brioșe cu ciuperci și șuncă

Mod de preparare brioșe cu ciuperci și șuncă

Călim ceapa tocată mărunt, în ouă linguri de ulei. Ciupercile le tăiem și le adăugam peste ceapa călită. Le lăsăm să se gătească până eliberează apa și aceasta scade. Adăugăm șunca, pasta de ardei, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Mai gătim câteva miunte, cât să se întrepătrundă gusturile.

Etapele de pregătire – ciupercile cu șuncă

În cazul în care doriți să săriți peste pasul descris mai sus, veți adăuga toate ingredientele în aluatul pentru brioșe

Aluatul pentru brioșe

Mixăm ouăle până își triplează volumul. Cu mixerul pornit adăugăm uleiul în fir subțire. Procedăm la fel cu laptele bătut. Oprim mixerul și încorporăm făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Amestecăm ușor cu un tel sau o spatulă, pentru a nu avea cocoloașe.

Etepele de pregătire – aluatul de brioșe

La compoziția rezultată adăugăm amestecul de ciuperci cu șuncă.

Coacere brioșe cu ciuperci și șuncă

Distribuim uniform aluatul în forme de copt brioșe.

Adăugarea ciupercilor în aluat și distribuirea în forme de brioșe

Coacem timp de 30-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cel mai bine facem testul cu scobitorea pentru a ne asigura că sunt coapte. Lăsăm la răcit. Apoi savurăm.

Sunt foarte aromate dacă alegem să gătim ciupercile și șunca înainte de a le adăuga în aluatul de brioșe. Garantat foodfeeria!

Brioșe cu ciuperci și șuncă – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *