Biscuiți cu unt și vanilie

Rețeta de biscuiți cu unt și vanilie este printre preferatele mele. Pe cât este de simplu de făcut pe atât de versatilă. Are ingrediente puține și ușor de găsit. Cred că le aveți deja în casă.

Detalii despre aluat

Din acest aluat eu fac biscuiți personalizați pentru diferite ocazii. Sunt perfecți la Crăciun, pentru că-i pot ștampila conform tematicii. La fel sunt minunați de 8 Martie pentru că pot face mărțișoare dulci.

Perfecți sunt și de Paști pentru că pot face biscuiți în formă de ou. Se pot consuma simpli sau umpluți, făcuți sandwich. Doar creativitate îți trebuie pentru a te juca frumos cu acest aluat.

Detalii importante

Este nevoie să folosiți un unt de calitate, cu peste 80% grăsime și moale, la temperatura camerei. Și oul trebuie să fie la aceeași temperatură. Zahărul trebuie să fie neapărat pudră. Nu omiteți sarea, pentru că echilibrează gustul. Țineți aluatul în frigider pentru o oră înainte de modelare. Nu săriți peste această etapă, pentru că nu o să-l puteți manevra. Am constatat că o oră este optim. L-am lasat și mai mult, dar apoi a trebuit să-l las puțin să se înmoaie din nou pentru ca să se întindă bine. Oricum, să aveți făină aproape, pentru că trebuie să înfăinați suprafața pe care lucrați.

În rest, totul este foarte simplu și liber la creativitate! Garantat foodfeeria!

Număr bucăți

Nu vă dau număr de bucăți, pentru că depinde foarte mult de mărimea formei cu care-i tăiați. Dar minim 20 de biscuiți vă ies. Dacă vă ies prea mulți, îi păstrați mult și bine în cutii închise ermetic. Iar dacă vă plictisiți să-i mâncați, vor fi perfecți într-un salam de biscuiți.

Ingrediente

  • 480 gr făină albă
  • 250 gr unt cu peste 80% grăsime, moale
  • 180 gr zahăr pudră
  • 1/4 linguriță sare
  • o linguriță extract de vanilie
  • un ou mediu

(din păcate nu am poză cu ingredientele; atât aceasta, cât și câteva din procesul de preparare le-am șters din greșelă; dar e atât de simplu totul, încât sunt sigură că vă descurcați)

Mod de preparare fursecuri cu unt și vanilie

Făina și sarea se combină. Untul, zahărul pudră și vanilia se bat cu mixerul, timp de 3 minute. Tot cu mixerul pornit adăugăm oul. Nu vă fie teamă dacă pare că s-a tăiat compoziția. Asta se întămplă de obicei dacă untul și oul nu au aceeași temperatură. Oricum, se reglează după ce adăugați făina. Și pe aceasta o încorporăm tot cu mixerul, dar pe viteză mică, pentru a nu murdări toată bucătăria 🙂

Dacă doriți să faceți fursecuri colorate, cum am făcut eu de 8 Martie, veți adăuga colorantul înainte de a pune făina. Mixați să se încorporeze și apoi puneți făina. Merge și după făină, nu e o tragedie dacă uitați. Dar se încorporează mai greu și nu așa de uniform.

Se formează aluatul în unul sau două discuri, pe care le aplatizăm ușor, pentru a se răci mai repede. Se ține la frigider, învelit în folie, timp de o oră.

Modelare bicuiți cu unt și vanilie

Aici intervine creativitatea. Pentru început întindeți aluatul pe masa înfăinată. Grosimea trebuie să fie undeva la 5 mm. Puteți face și biscuiți mai subțiri, dar vor ieși ceva mai uscați. De asemenea în acest caz trebuie redus timpul de coacere. Tăiați cu ce formă vreți. Dacă aveți ștampile tematice, ștanțați bicuiții cu ele.

Coacere biscuiți cu unt și vanilie

Timpul de coacere este scurt și vă sfătuiesc să setați ceasul. Stați cu ochii pe ei pentru că se „bronzează” repede. Temperatura cuptorului trebuie să fie de 170 de grade. Preîncălziți cupotorul. Coaceți timp de 12 minute. Chiar dacă par moi imediat ce ați scos tava din cuptor, ei sunt gata. Se mai întâresc apoi. Lîsați biscuiții în tava timp de 3-5 minute. Apoi cu o spatulă lată puteți să-i transferați cu grijă pe un grătar pentru ca să se răcească de tot.

Dacă doriți să-i lipiți sanswich, cu dulceață sau cremă de ciocolată, faceți asta doar când s-au răcit de tot. Pentru a obține albul pe care-l vedeți în poză, am pudrat biscuiții decupați cu zahăr pudră, dar înainte de a-i împreuna. Asta pentru ca dulceața care imită gălbenușul de ou să nu fie pudrată și să se vadă frumos.

Asta-i tot! Să nu-mi spui că nu e simplu 🙂 Hai, apucă-te de gătit!

 

Biscuiți cu unt și vanilie – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *