Trufe de ciocolată albă

Știu că iubiți rețetele simple. Acelea care au ingrediente puține. Dar care au un impact mare asupra gustului. Așa este această rețetă de trufe de ciocolată albă. Cu doar două ingrediente aveți un desert care impactează atât ca gust, cât și vizual. Sunt perfecte pe orice masă.

V-am mai vorbit de ganacheul de ciocolată. Puteți găsi detaliile aici. Tot din ganache de ciocolată se fac și aceste trufe. Eu am ales varianta cu ciocolată albă. Asta pentru că anterior vă vorbisem de ganache de cicolată neagră. Și am zis să vă ofer și varianta albă. Dar, să știți că aceste trufe se pot face din ambele tipuri de ciocolată.

Hai să vă zic care este mica diferenă între cele albe și cele negre

Diferența constă doar în cantități. Dacă la ciocolata neagră folosim o cantitate de 1:1 de ciocolată și frișcă, la cea albă proporția va fi de 3:1. Adică trei părți ciocolată și o parte frișcă. În rest modul de lucru este același. Am să vă las mai jos cantități pentru aproximativ 20 de trufe. Pun cantitățile atât pentru albe, cât și pentru negre.

Reamintire

Dar mai întâi vă reamintesc să alegeți ingrediente de calitate. Ele vor face diferența. Frișca trebuie să aibă o consistență nici prea groasă, nici prea subțire. Eu folosesc LaDorna de ani de zile și nu am dat greș. Și neapărat să fie fără zahăr. Dacă nu vi se par suficient de dulci trufele puteți adăuga voi zahăr pudră. Dar eu zic că ciocolata le îndulcește suficient.

Încă ceva, pozele demonstrative pentru rețetă sunt amestecate. Am pus și de la trufe cu ciocolată albă și de la cele cu neagră.

Acestea fiind spuse, trec direct la rețetă, pentru că fiind atât de simplă alte detalii nu am.

Ingrediente pentru 20 de trufe

Trufe ciocolată albă

  • 250 gr ciocolată albă pentru prăjituri/deserturi
  • 50 ml frișcă lichidă

Trufe ciocolată neagră

  • 150 gr ciocolată neagră pentru prăjitur/deserturi
  • 150 ml frișcă

Pentru ambele mai aveți nevoie de toppinguri precum: cacao, bombonele mărunte, cocos, zmeură pudră sau orice altceva vă place.

Mod de preparare trufe de ciocolată albă

  1. Preparăm ganache-ul. Mărunțim ciocolata cu un cuțit. Este important acest pas pentru ca să se topească uniform. Eu am rupt-o în bucățele și nu a fost chiar bine. Dar am rezolvat. Vă spun imediat cum
  2. Punem frișca lichidă într-o cratiță cu fund dublu și o încălzim până la punctul de fierbere
  3. Apoi o turnăm peste ciocolată; având în vedere că avem mai multă ciocolată decât frișcă lichidă, aceata nu va acoperi de tot ciocolata, mai ales dacă nu e bine mărunțită cum am făcut eu; de aceea, în cazul în care nu se topește și nu o putem amesteca, este nevoie să o ajutăm altfel să se topească; putem face asta în două moduri:
  • fie la mirounde, în trei-patru etape de cate 10 secunde – punem 10 secunde, scoatem bolul, amestecăm ușor și punem iar 10 secunde; procedăm așa până se topește ciocolata; procedeul este simplu, însă, este nevoie de atenție sporită pentru a nu arde ciocolata; de aceea este nevoie să o scoatem după fiecare 10 secunde și să o amestecăm ușor
  • fie la baie de abur; simplu și asta, dar la fel e nevoie de atenție ca apa fierbinte să nu atingă vasul, temperatura să nu fie foarte ridicată și să nu ajungă apă în ciocolată.

4. După ce ciocolata s-a topit, omogenizăm amestecul de frișcă și ciocolată până obținem o cremă

5. Acoperim cu folie chiar pe suprafața amestecului și punem la frigider timp de 3-4 ore sau până se întărește bine de tot

 

6. Scoatem de la frigider și modelăm biluțe între palme; veți vedea că este maleabil, cam ca o plastilină lipicioasă

7. Dăm biluțele prin toppingul preferat

8. Punem din nou la frigider până la servire

Atât a fost! Simplu, rapid, delicios, o feerie!

Trufe din ciocolată neagră

Pentru cele cu ciocolată neagră procedăm exact la fel ca la cele albe, doar că nu vom avea nevoie de microunde sau baie de aburi. Aici având cantități egale, frișca lichidă fierbinte va acoperi ciocolata și o va topi mai ușor.

Sper să vă placă această rețetă și să o încercați.

Trufe de ciocolată albă – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @foodfeeria pe Instagram și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *