Platou dulce

Petrecerile de vară sunt un motiv de bucurie pentru toată lumea. Însă pentru gazdă este uneori solicitant să stea în bucătărie în căldură. Mâncarea o putem face afară, la gratar. Dar desertul necesită de multe ori cocere. Eu de obicei în astfel de situații aleg să fac desert la rece sau un platou de duciuri și fructe. Pentru mine platul dulce este foarte la îndemână. Am mereu în casă ciocolată, biscuiți și fructe. Le aranjez pe toate frumos pe un platou mare, decorez cu mentă și gata. Avem un desert perfect.

Ce putem pune pe un platou dulce

Consider că ciocolata este obligatorie pe un astfel de platou 🙂 Câteva sortimente diferite pentru ca fiecare să-și găsească ceva pe gustul său. Apoi putem adăuga biscuiți de mai multe feluri. Merg bine și napolitanele. Sau prajiturelele de timp brownie. De curand le-am descoperit pe cele de la Milka România. Erau în coletul aniversar pe care l-am primit spre testare. Mi-au placut foarte mult. Mai puteți adăuga acadele, bomboane, marshmellows, alune, nuci, migdale, caju. Și neapărat fructe de pădure, cireșe, căpșuni pentru ca merg cel mai bine cu ciocolata. Puteți pune și niște dulceață de fructe, creme tartinabile de nuci sau de ciocolată. Sunt doar câteva idei pentru un platou dulce. Lăsați-vă creativitatea să zburde. La final decorați cu puțină mentă, pentru un contrast frumos. Și bucurați-vă de aprecierile celor din jur 🙂

Iată platoul făcut de mine

Pentru o mică demonstrație puteți vedea video-ul de mai jos. Eu am făcut acest platou doar cu produse Milka, pentru că aveam foarte multe. Pe lângă cele pe care le cumpăr eu de obicei, pentru că îmi place mult ciocolată Milka, cutia trimisă de ei a fost imensă. Avem dulciuri cât pentru cinci familii mari 🙂 Dar le consumăm responsabil, promit!

Sper să vă placă ideea mea de platou dulce și să o faceți și voi.

Platou dulce – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @foodfeeria pe Instagram și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *