Pesto rosso

Zilele trecute v-am dat rețeta de pesto de busuioc și nuci pecan. Un alt sos grozav, tot italienesc este pesto rosso. Roșiile uscate sunt ingredientul de bază. Roșiile uscate și conservate în ulei de măsline sunt, în opinia mea, și mai potrivite pentru acest preparat. Este foarte ușor de făcut și merge foarte bine la multe rețete. De la paste și până la carne de pui sau curcan. Se poate adăuga și în tocănițe. Sau se unge pe pâine prajită sau crackers și se mănâncă la micul dejun, împreună cu brânzeturi, ou sau prosciuto.

Păstrare

Pesto rosso se păstrează, la fel ca pesto de busuioc, în borcane mici, în frigider. Este nevoie să-l sigilați cu ulei de măsline de fiecare dată.  Procedura este simplă, identică cu cea de la pesto de busuioc. O puteți citi aici.

Sfat: în cazul în care la mixare vi se pare că pesto rosso este prea gros, nu adăugați mai mult de 50 ml ulei cât spune rețeta. Va deveni prea uleios. Adăugați apă, câte o lingură până obțineți consistența dorită. Eu prefer să fie mai gros. Se unge mai ușor pe pâine. Iar dacă-l adaug la paste, subțiez partea folosită la paste cu puțină apa în care acestea au fiert. Ce rămâne se pune în borcan, în varianta mai groasă.

Ingrediente

  • 200 gr roșii uscate, conservate în borcan în ulei de măsline
  • 100 gr migdale
  • 50 gr parmezan răzuit
  • o lingură oțet balsamic
  • aproximativ 50 ml ulei masline (folosiți mai întâi uleiul din borcan, de pe roșii și doar dacă nu ajunge mai adăugați altul)
  • sare și piper după gust
  • 2 căței de usturoi (opțional – mie îmi place mai mult fără)
ingrediente pesto rosso

Mod de preparare

Toate ingredientele se mixează, în blander sau în robotul de bucătărie. Eu am folosit mixerul vertical. Mixăm până devine pastă. Si G A T A!

Atât de simplu. Gustul este de vis! Nu se compară cu cel din magazin.

Cremos și D E L I C I O S

Pesto rosso – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *