Negresă cu mousse ciocolatos din avocado

Pentru că se apropie Valenites day, vă propun un desert delicios pe care să-l împărțiți cu cei dragi. Noi nu sărbătorim această sărbătoare în adevăratul ei sens. Noi sărbătorim iubirea în general. Lui Matei îi place ideea acestei sărbători, pentru că este un copil iubăreț. Iubește tot ce are legătură cu iubirea 🙂 Tocmai de aceea, am decis să fac un destert care să ne placă tuturor, dar care să fie și sănătos. Și, cum iubirea și ciocolata sunt prietene foarte bune, am creat o negresă ciocolatoasă cu un mousse și mai ciocolatos. Ingredientele ei vă vor surprinde. Vă asigur că și gustul! Așadar, să vedem ce conține și cum se realizeză această negresă cu mousse ciocolatos din avocado.

Negresă cu mousse de avocado, în prezentare festivă, dedicată Valentines day

Despre ingredientele folosite

Blat

Blatul nu conține făină albă. Am folosit doar făină de migdale. Am îndulcit negresa cu zahăr de cocos, pentru că are un indice glicemic mai mic. Dacă nu aveți zahăr de cocos, puteți folosi zahăr brun sau chiar alb. Nu omiteți uleiul de cocos, pentru că el face negresa umedă și ciocolatoasă.

Mousse ciocolatos din avocado

Am testat anterior acest mousse ciocolatos din avocado, mai, așa, cu neîncredere. Trebuie să vă spun că m-a surprins foarte tare. Gustul este foarte bun. În plus, este o alternativă sănătoasă pentru copii. Vor mânca avocado fără să știe că este avocado. Pentru a arăta ca un mousse adevărat de cicolată am folosit pudră de roșcove. Aceasta, pe lângă gustul de ciocolată, ajută și la îndulcire. Este dulceagă și putem astfel reduce cantitatea de zahăr. Dacă doriți să citiți mai multe despre aces produs, găsiți informații aici . Eu am folosit și aici zahăr de cocos. Se poate folosi și zahăr normal, dar și îndulciori gen ștevia sau eritritol.

Pentru că orice mousse trebuie să fie ușor și aerat, am reușit să dau această consistență cu ajutorul smântânei de cocos. Se găsește la magazinele naturiste sau online. Eu am vrut să mențin o notă vegană, mai sănătoasă a preparatului. Dar, se poate folosi și smântâna pentru firșcă normală.

Prezentare negresă cu mousse ciocolatos din avocado

Eu am copt blatul într-o tavă rotundă de 27 de cm și am porționat apoi desertul. Am vrut să fac mono porții în formă de inimioară. Din restul blatului rămas în urma porționării, am făcut și o altfel de prezentare a desertului. L-am pus în straturi, într-o cupă de desert. Puteți face ca mine sau puteți lăsa blatul întreg, peste care puneți toată crema și decorul de fructe.

Decor negresă cu mousse ciocolatos din avocado

Am folosit pentru decor, dar și pentru gust, fructe de pădure. Combinația dintre negresa umedă, crema fină și aerată și fructele de pădure este delicioasă.

Fructele spălate și pregătite pentru decor

Ingrediente pentru aproximativ 10-12 porții

Pentru blat

 • 4 ouă
 • 180 gr zahăr de cocos
 • 200 gr făină de migdale
 • 30 gr ulei de cocos topit
 • 50 gr cacao neîndulcită
 • ½ plic praf de copt
 • un praf de sare
 • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru mousse

 • 400 gr avocado copt (cântărit fără coajă și sâmbure – aproximativ 4 avocado medii)
 • 200 ml smântână (cremă) de cocos – eu am folosit-o pe acesta
 • 3 linguri pudră de roșcove
 • 1 lingură cacao neîndulcită (opțional, pentru o culoare mai intensă de ciocolată)
 • 120 de gr de zahăr de cocos pudră (l-am măcinat eu)
 • 2 lingurițe extract de vanilie
Ingrediente negresă

Mod de preparare

Preîncălzim cuptorul la 165 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușul împreună cu sarea și zahărul se mixează până își triplează volumul.

 

Albușul bătut. Urmează adăugarea galbenușurilor, a uleiului de cocos și a pudrei de cacao

Adăugăm apoi, pe rând, câte un gălbenuș și mixăm. Adăugăm și uleiul de cocos topit și răcit și pudra de cacao și mai mixăm până se încorporează complet. Urmează făina de migdale amestecată cu praful de copt. O adăugăm cu o spatulă și amestecăm ușor, până se încorporează. Turnăm aluatul rezultat într-o tavă.

Făina de migdale în curs de încorporare

Eu am o tavă foarte bună pe care nu trebuie să o tapetez cu hârtie de copt. Însă, dacă știți că de tava voastră se prinde aluatul, atunci tapetați-o cu hârtie de copt înainte de a turna aluatul. Se coace la 165 de grade, timp de aproximativ 20 de minute. Eu folosesc funcția de coacere sus-jos și mi s-a copt în 20 de minute. Pentru reușită și pentru că diferă mult cuptoarele, vă recomand să faceți testul cu scobitoarea. Oriucm, se va coace într-un timp similar unui blat normal de tort. Deci, puteți stabili singuri timpul de coacere în funcție de cum vă cunoașteți cupotorul. După coacere, blatul se lasă la răcit.

Mousseul ciocolatos de avocado

Smântâna (crema) de cocos se bate cu mixerul la fel ca smântâna pentru frișcă normală. Este recomandat să o țineți în frigider pentru câteva ore înainte de a o bate. Atenție! La fel ca smântâna normală pentru frișcă, aceasta se poate tăia. Mixați la viteză medie și verificați constant consistența. Când face un mic moț pe mixer este gata. Nu insistați pentru că în secunda doi se poate tăia. Aș fi dat un timp pentru mixare, însă încă nu am găsit unul. Acesta diferă mult chiar și în cazul smântânei pentru frișcă produse de același producător. De aceea, soluția mea a fost mereu atenția sporită în timpul mixării.

Frișcă de cocos, mixată și gata de încorporat în mousse

Avocado-ul, pudra de roșcove, zahărul de cocos pudră, pudra de cacao și vanilia se pun într-un bol.

Ingredientele pentru mousse pregătite de mixare

 

Se mixează până devin o cremă fină. Eu am folosit un mixer vertical. Merge bine și la blender. Un mixer normal nu o să facă o pastă la fel de fină.

Ingredientele pentru mousse, mixate. Urmează să fie amestecate cu frișca de cocos

Când această compoziție este gata, se amestecă ușor cu frișca de cocos. Încercați să amestecați de jos în sus, astfel încât să nu spargeți bulele de aer din frișcă. Acestea fac mousseul aerat și fin. Punem crema obținută la rece timp de 1-2 ore.

Frișca de cocos se încorporează ușor

Obținem un mousse fin și aerat. Dacă comparați atent poza dinainte de a pune frișca de cocos și cea după adăugarea ei, veți observa diferența de textură a cremei.

Mousse ciocolatos din avocado

Asamblarea desertului

Când crema și blatul s-au răcit, putem asambla desertul. Eu am decupat inimioare cu o formă de fursecuri. Pe fiecare inimioară am pus mousse ciocolatos de avocado cu un poș. Apoi, am decorat cu fructe.

Etapele de asamblare a desertului
Exemplu de prezentare și servire negresă cu mousse ciocolatos din avocado, cu tematică Valentines day. Trifoi cu patru foi din inimioare delicioase.

Blatul rămas după decuparea inimioarelor, l-am sfărmat ușor și l-am pus alternativ cu mousseul și fructe într-o cupă de desert. Asta pentru că acest desert poate fi servit și cu altă ocazie, bineînțeles 🙂

Etape de asamblare in cupe, a desertului negresă cu mousse ciocolatos din avocado.
Negresă cu mousse de avocado, prezentată în straturi, în cupă de desert

Am dat totul la rece pentru 3-4 ore și am mâncat apoi toți trei cu poftă. Un desert de vis. Garantat foodfeeria!

 

Negresă cu mousse ciocolatos din avocado – o feerie în bucătărie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *