Fursecuri dantelate

Aceste fursecuri dantelate sunt o mică încântare. Delicate și subțiri ca o dantelă. De aici le provine și numele. Au gust de caramel, de la zahărul brun și făina de migdale. Se fac foarte usor, din ingrediente simple. Forma lor nu este niciodată la fel, pentru că în cuptor fac ce vor ele 🙂 adică se lățesc cât și cum vor. De aceea, prima regulă a acestor fursecuri este să le puneți cu distanță mare între ele în tavă și doar unul pe un rând. Credeți-mă pe cuvânt că altfel vă alegeți cu un singur fursec cat tava, aproape ca o foie de prjitură. Am test eu, nu e cazul să o faceți și voi 🙂 Mai bine mă ascultați și îi așezați singurei pe rând și cu distanță.

Detalii importante

Primul detaliu l-am descris deja mai sus. Distanțare – nu socială, ci fursecească – în tava de copt 🙂 Apoi, un alt aspect important este cel legat de aluat. Acesta se face pe plită, la cald. Este nevoie să-l lăsați 10-15 minute să se răcorească înainte de a face fursecurile.

Așa arată aluatul imediat luat de pe foc. După 10-15 minute se adună puțin
Așa arată aluatul imediat luat de pe foc. După 10-15 minute se adună puțin

Fursecurile se pun în tavă cu o linguriță. Luați din aluat cu lingurița, dar nu plină, ci cam 3/4. Pare puțin aluat pentru un fursec. Dar vă spun eu că se face mare în cuptor. Mare, ușor crocant, dar și ca o caramea… delicios. Fiind un aluat cu destul de mult unt, deci nu se lipeste tare, puteți să modelați ușor între palme fursecul. Dar în cuptor vor face tot ce vor ele 🙂

Următorul aspect important este că timpul de coacere este foarte mic. Fie vorba între noi este foarte bine asta. Pentru că punându-i în tavă cu o distanță așa de mare, nu încap mulți o dată și vom coace multe tăvi pe rând. Oricum, au nevoie de 7-8 minute. Stați cu ochii pe ei, pentru că fiind așa subțieri se ard imediat.

O dată scoși din cuptor se lasă în tavă la răcit și abia apoi pe un grătar. Trebuie să prindă puțină putere înainte de a fi trasferați, altfel se rup.

Ingrediente fursecuri dantelate – aprox 20 bucăți

  • 115 gr unt
  • 130 gr zahăr brun
  • 75 gr făină migdale
  • 15 ml lapte
  • un praf de sare
  • o linguriță extract de vanilie

Mod de preparare fursecuri dantelate

Untul se topește într-o crăticioară pe foc mediu. Se adaugă zahărul brun, făina, sarea și laptele. Toate de o dată. Se amestecă continuu și se ține pe foc până se topește zahărul. Se ia de pe foc și se adaugă vanilia.

Lăsăm compoziția la răcorit și odihnit timp de 10-15 minute. Aluatul se va întări ușor.

Se ia din aluat cu o linguriță și se așează în tavă, pe hârtie de copt, conform instrucțiunilor pe care le-am notat mai sus.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 7-8 minute. Repet, stați cu ochii pe ei. Trebuie să devină aurii-maronii, dar nu maro închis.

Se lasă la răcit în tavă. Apoi se transferă cu o spatulă lată pe un grătar să se răcească. Nu-i suprapuneți până nu sunt reci bine, pentru că se vor lipi între ei.

O dată răciți se pot consuma așa cum sunt sau se pot lipi doi câte doi cu ciocolată. Sau puteți să-i stropiți doar pe o parte cu ciocolată și să-i decorați cu bombonele.

Fursecuri dantelă – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

De asemenea, dacă ți-a plăcut rețeta, apreciez dacă o distribui. Iar dacă o pregătești și tu, anunță-mă și pe mine. Poți folosi @foodfeeria pe Instagram și așa voi afla și eu că te-ai bucurat de o rețetă de a mea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *