Ciocolată de casă cu matcha

Da, testele cu ciocolată de casă au continuat și după ciocolata albă. Am decis să testez și o variantă mai exotică. Am adăugat în ea matcha, adică ceai verde. Dacă vă place ceaiul verde sunteți candidații ideali pentru acest tip de ciocolată de casă.

Varianta aceasta a fost testată de colegii de serviciu ai soțului meu. Feedback-ul a fost mai mult decât pozitiv.

textura este cremoasă, dar suficient de fermă pentru a putea fi porționată ușor

Lucrurile sunt la fel de simple și aici, ca în cazul ciocolatei de casa neagră și a ciocolatei de casă albă. Detaliile legate de calitatea ingredientelor folosite, precum și ce game de produse să alegeți, le puteți citit în cele două rețete publicate anterior pe blog.

Ingrediente

  • o conservă lapte condensat îndulcit (majoritatea au între 390 si 400 de gr; cele 10 gr în plus sau în minus nu înfluențează rețeta)
  • 400 gr ciocolată albă de foarte bună calitate
  • 100 gr unt cu peste 80% grăsime și de foarte, foarte bună calitate
  • o linguriță de matcha (ceai verde pulbere de calitate)
  • un praf de sare
  • vanilie (opțional)
ingrediente ciocolata de casa cu matcha

Mod de preparare

Punem laptele condensat într-un vas de sticlă sau o crăticioră. Adăugăm peste el restul ingredientelor cu excepția ceaiului matcha. Este de preferat să le puneți în această ordine. Nu puneți ciocolata prima, pentru că se arde foarte ușor la gătit. Există acest risc chiar și dacă punem vasul pe baie de abur.

Vasul cu toate ingredientele merge peste un altul în care fierbe la foc foarte mic puțină apă. Atenție! Nu este voie ca vasul cu ingrediente să atingă apa care fierbe. Avem, de asemenea, grijă să nu ajungă nicio picătură de apă în contact cu ciocolata. O va distruge rapid.

Ne rămâne doar să amestecăm continuu, până ciocolata și untul s-au topit și toate ingredientele s-au omogenizat.

Luăm de pe aburi și adăugăm matcha. Amestecăm până la încorporare și turnăm în tava pregătită cu hârtie de copt.

matcha se aduagă abia după ce restul ingredientelor s-au topit și omogenizat

Lăsăm să se răcească la temperatura camerei și apoi dăm la frigider pentru minim 12 ore. Nu săriți peste pașii de răcire. Este important ca ciocolata să fie la temperatura camerei înainte de a ajunge în frigider. Și, oricât de tentant ar fi, lăsați-o în pace minim 12 ore. Doar atunci se vă porționa frumos.

Și gata! Avem cea mai bună, cremoasă dar și suficient de fermă ciocolată de casă cu matcha. Garantat foodfeeria! Hai, apucă-te de gătit! 🙂

Ciocolată de casă cu matcha – o feerie în bucătărie!

Dacă vă plac rețetele mele, mă puteți urmări și pe

Facebook și Instagram:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *